29 Ekim 2012 Pazartesi

YAPRAK SARMASI

MALZEMELER
Asma yaprağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,kimyon,nane
nar ekşisi
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 orta boy kuru soğan
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı biber salçası,yarım çay bardağı ayçiçek yağı 2 tatlı kaşığı tuz,su
YAPILIŞI
yaprak dolması
Yıkanmış pirinç ve bulguru bir kaba alın içine rendelediğiniz soğanları domates ve biber salçasını,baharatları,ayçiçek yağını ve nar ekşisini ilave ederek harcınızın iyice karışmasını sağlayın,ben 2 tatlı kaşığı kadar tuz attıktan sonra çok azda şeker ekliyorum sizde dilerseniz şeker ilave edebilirsiniz 1 çay kaşığı kadar.en son haşladığınız asma yağraklarına harcınızdan azar azar koyarak dolmalarınızı sarın.sıra pişirmeye geldiğinde bi kapta 2 yemek kaşığı biber salçası su tuz ve ayçiçek yağını salçalar iyice eriyene kadar çırpın hazırladığınız suyu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzeri su ile örtülene kadar tencereye dökün,en son dolmaların üzerini bir tabakla kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder