29 Ekim 2012 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER
500 gram mısır unu
1 su bardağı un
2,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker(tepeleme)
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
mısır ekmeği
Mısır ununu ve beyaz unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın,kabartma tozunu ve tuzu unun üzerine serpin,sıcak suyu sütü ve yağı unun ortasına koyarak karıştırın,yanlız sıcak suyun kaynara yakın olmasına dikkat edin çünkü mısır ekmeğinin en önemli malzemesi sıcak su:) bütün malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra tereyağ ile yağladığınız kek kalıbınıza karışımı dökerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakabilirsiniz.ekmeğinizin daha gevrek ve sert olmasını isterseniz piştikten sonra fırından çıkarmayıp 10 dakika daha fırında bırakabilirsiniz.Aslında ekmeğinizin altının daha kalın bir tabaka oluşturmasını istiyorsanız kalıbı yağladıktan sonra ısıttığınız fırında kalıbı 2-3 dakika kızdırıp daha sonra harcı dökebilirsiniz,ben kelepçeli kalıp kullandığım için eriyen tereyağı kalıbın aralarından fırının içine damladı ve fırın bir süre duman içinde çalıştı:) bunada dikkat ederseniz iyi olur...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder