MALZEMELER
1 kilo yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
İÇİ HARCI
2 yemek kaşığı çemen
1 domates
2 sivri biber
yarım kase beyaz peynir
YAPILIŞI
Yufkaları sigara böreği yapar gibi çok az daha geniş olcak şekilde üçgen parçalara ayırın.sütü sıvı yağ ve yumurta ile çırptıktan sonra yufkalara sürün,üçgen parçaların ucunu oratasına doğru katlayın sonra sigara böreği yapar gibi yarıya kadar rulo yapın en son iki ucu birbirine yapıştırın.bülbül yuvası şeklini verdikten sonra içine çemen sürün ve iç harcını fotoğraftaki gibi yerleştirip kenarlarına yumurta sarısı sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın...AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder