12 Ekim 2012 Cuma

Pamuk poğaça

MALZEMELER
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
150 gram peynir
YAPILIŞI
hamur işi


hamur işi
Sütü ve suyu bir kapta ısıtın,elinizin dayanabileceği ısıya geldiğinde hamur yoğuracağınız kaba alarak içine şeker ve kuru mayayı ekleyin.15 dk bekletin,kabaran sütün içine sıvı yağı,yoğurdu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.hamurunuzu bir tepsiye fotğraftaki gibi bezeler halinde yerleştirin,bezeleriniz fotoğraftakinden daha küçük olacak,45 dakika sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.en son mayalanan hamurlarınızın içine peynir koyarak şeklini verin,yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder