MALZEMELER
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker yada pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı süt
75 gram tereyağı
aldığı kadar un
HARCI İÇİN: 1 su bardağı tahin bir su bardağı şeker
YAPILIŞI:Kuru mayayı ısıtılmış sütle ve bir çorba kaşığı şekerle karıştırıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın,kabaran süte tereyağını ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.yarım saat mayalanan hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış tezgahınızda elinizle açın içine şekerle karıştırdığınız harcı sürerek rulo yapın,gül böreği gibi sardıktan sonra yağlanmış tepsiye koyun ve üzerine hafifçe bastırarak inceltin,yumurta sürüp susam serptikten sonra 180-190 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder