10 Ekim 2012 Çarşamba

KOL BÖREĞİ

MALZEMELER
Hamuru için:1,5 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un
İç harcı için:2 adet orta boy soğan
5 adet patates
pulbiber
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı domates salçası

YAPILIŞI

Kuru mayayı ısıtılmış sütle ve şekerle karıştırıp mayalanmaya bırakın,sütünüz dokunabileceğiniz kadar sıcak olsun.15 dakika sonra süte baktığınızda kabarmış olacak,unuda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin,daha sonra hamuru sıcak bir yerde 30 dk kadar tekrar mayalanmaya bırakın.hamurunuz mayalanırken sizde soğanları yemeklik doğrayıp kavurun,kavrulan soğanın içine haşlanmış patatesleri ilave edip baharatlarıyla beraber 10 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Hamurunuz mayalandığında yufka büyüklüğünde açarak içine harcınızdan serpin ve rulo yapın,her bir ruloyu fotoğraftaki gibi tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında sarın,hazır olan böreğinizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder