30 Ekim 2012 Salı

ŞEKERPARE

MALZEMELER
3 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı margarin
aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
YAPILIŞI
şekerpare

Pudra şekerini ve margarini derin bir kapta bir mikser yardımıyla karıştırın daha sonra teker teker yumurtaları harcınıza yedirin,en son unu ekleyerek kabartma tozunu üstüne serpin,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurunuzu 15 dakika kadar dinlendirin vaktiniz varsa.dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe üzerine bastırın,şekerparelerinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine fındık batırarak 180 derecece önceden ısıtılış fırında pişmeye bırakın,pişen tatlınızın şerbetini soğuk olarak dökün.eğer şerbetiniz soğuksa fırından çıkan şekerpareniz sıcak olmalı,şerbet sıcaksa şekerpareniz soğumuş olmalı,her ikiside sıcak olursa istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder