10 Ekim 2012 Çarşamba

Tuzlu kuru pasta

tuzlu kuru pasta

MALZEMLER
125 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumuşamış margarini sirkeyi yoğurdu 2 dakika kadar mikserle çırpın,krema kıvamına gelince yaklaşık 3 su bardağı unu pudra şekerini tuzu bir kapta diğer malzemelerle yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.hamuru vaktiniz varsa 15 dakika kadar dinlendirin daha sonra istediğiniz şekilleri verip üzerine yumurta sürün çörek otu serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın...AFİYET OLSUN
Ben tuzlu kuru pastalardan harfler yapmıştım,siz kurabiyelerinizden istediğiniz dekoru oluşturabilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder