10 Ekim 2012 Çarşamba

FIRINDA KARNIYARIK



karnıyarık

MALZEMELER
5-6 adet patlıcan
1 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
karabiber,tuz,kimyon
1 domates
2-3 sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp tavada çok az bir sıvı yağ ile kavurun,kavrulan soğanlara kıymayı ve salçayı ekleyerek biraz daha kavurun en son baharatları ekleyip ocağın altını kapatın.Patlıcanları pijama desenli olacak şekilde soyduktan sonra kıgzın yağda kızartın,fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin ve ortalarını kaşıkla açarak yaptığınız kıymalı harcı patlıcanların içine doldurun.Hazırladığınız yemeğinizi 190-200 derece fırında üzerine biberle süsleyerek kızartabilirsiniz.servis sırasında kaşar peynirle süsleyerek servis yapın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder