>>Hiçbir yemek cangul cungul suyun içinde pişmez:)
>>Tuza elinizi korkak alıştırın,tuzlu yemeğe yapabileceğiniz bir şey yok,tuzsuz yemeğe ilave edebilirsiniz
>>Özellikle et yemeklerinde kekik elinizin altında olsun
>>Zeytin yağlılar için mutlaka şeker kullanın
>>Poğaça hamurlarınıza mutlaka yoğurt ilave edin,bu hamurun yumuşak olmasını sağlar
>>Çorbalarınıza kıvam vermek için nişasta ya da un yerine patates kullanın,tabi yakışan çorbalara:)
>>Bir diş sarımsak bile yemeğinize lezzet katar bunu unutmayın
>>Ölçüler aklınızı karıştırmasın hemen bardak ya da kaşıkla ölçün
1 bardak sıvı yaklaşık 200-250 ml arasıdır bardağınızın boyutuna göre
1 bardak kuru malzeme yaklaşık 150-200 ml
1 çorba kaşığı kuru bir malzeme 15 gram kadardır
1 çorba kaşığı şeker 20-25 gram gelir
>> Kek,poğaça gibi kabarmasını beklediğiniz hamur işlerinizi 170-180 derece fırında pişirin
>>Sote yapacağınız zaman yağsız olsun isterseniz soğanlarınızı az miktarda şekerle karamelize edin
>>Yemeklerinizi daha uzun süre saklamak istiyorsanız salçasını uzun süre kısık ateşte kavurun,iyi pişen bir salça yemeği korur
>>Slikon malzemelerinizi asla yağlamayın ve unlamayın(kek kalıpları,muffin kapları vs)
>>Piştiğini düşündüğünüz yemeklerinizi en az 2-3 dakika yüksek ateşte tutun,fazla suyunu çeker ve kıvamı artar
>>Sıcak muhallebi veya buna benzer soğumasını istediğiniz şeylerin üzerine streç film kaplayın,film sosunuzun üzerine tam olarak değsin böylece kabuk bağlamaz
>>Hamur işlerinize sürecek yumurtanız yoksa yoğurt kullanın,yumurtanın yerini tutmasada kızarmasını sağlar.tecrübeyle sabittir:))
>>Karamasını istemediğiniz sebzelerin üzerine limon suyu sıkın
>>Cupcake yaparken içine su koyarsanız piştiğinde cupcakeler pufidik pufidik olur:)
>>Fırında tavuk yaparken üzerine limon sürün,limon kızarmasını sağlar
>>Makarna suyunun çabuk kaynamasını istiyorsanız tuzunu kaynadıktan sonra ilave edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder