23 Aralık 2012 Pazar

MAHLEPLİ POĞAÇA

MALZEMELER
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru maya
un
YAPILIŞI
mahlepli poğaça
Sütü ve suyu bir kapta ısıtın ısınan süte şekeri ve kuru mayayı ekleyip 10 dakika bekletin daha sonra içine mayayı söndürmeden unu mahlebi tuzu ve yağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin,hamuru bezelere ayırarak mayalanmasını sağlayın.mayalanan hamurunuzu sadece elinizin tabanıyla bastırarak yağlanmış fırın tepsisine dizin,180 derece fırında pişirin...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder