MALZEMELER
3 adet bostan patlıcanı
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
6-7 adet arpacık soğan
250 gram kıyma
baharat,tuz
1 er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı soya sosu
YAPILIŞI
Patlıcanları şerit şerit soyun dikine ortadan ikiye bölüp 1 parmak kalınlığında doğrayın,kıymanın içine pulbiber tuz karabiber soya ve bir miktar kekik ekleyerek yoğurun.yağlanmış fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte gibi olcak şekilde patlıcanları dizin,aralarına arpacık soğanı dörde bölünmüş domatesleri biberleri serpin ve bir kaşık domates ve biber salçasını bir bardak suda eritip tepsinin tamamına gezdirin.ayçiçek yağını ve tuzunuda kebabınızın üzerinde gezdirdikten sonra önce 250 derece fırında 10 dakika pişirin daha sonra tepsinin üstünü folyo ile sarıp tekrar 20-25 dakika kadar 180 derece fırında pişmeye bırakın.kebabınız piştikten sonra yufka ekmek ile servis yapın...AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder