20 Aralık 2012 Perşembe

PATATESLİ SARAY DÜRÜM

MALZEMELER
3 adet yufka
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
patates
soğan
baharat
galeta unu
YAPILIŞI
saray dürüm
Yufkaları tezgahınıza üst üste dizip sigara böreği sarcakmış gibi büyük üçgenler halinde kesin.her birinin üzerine önce sütlü karışımdan sürün,sütlü karışımın içine yağı yumurtanın beyazını ekleyin çırpın.harçtan sürdüğünüz parçaların üzerine bir kat daha yufka serip onun üzerinede harcınızı yayın.ben patatesli yaptım patatesi haçlayıp bir soğanla çoz az yağda baharat ekleyip kavurdum.kalın kalın sardığınız börekleri önce yumurtaya bulayın daha sonra galeta ununa bulayıp yağlanmıi fırın tepsisine dizin 180 derece fırında pişmeye bırakın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder