**Mayanızı her zaman sıcak süt ya da su ile buluşturun
**Kabartma tozu ve karbonat kullandığınızda bunları unun üzerine eleyerek ilave edin
**Mayaladığınız hamuru streç folyo ile kapatın folyo hamura değsin,üzerinin kurumasını önler
**Mayasız hamur kullandığınızda içine sirke ilave edin hamur işiniz daha gevrek olur
**Mayalı hamurları küçük bezeler yaparak kullanın,bezelere ayırdığınızda daha çok kabarır
**Cupcake yaparken harcınızın içine su koyarsanız pufidik pufidik olur:)
**Sadece cupcake için değil keklerinizin harcına su koymayı alışkanlık haline getirin 3-4 yermek kaşığı suyu mutlaka ekleyin
**Taze yumurta kullanmaya özen gösterin,kırdığınızda sarısı dağılan yumurta bayattır dikkat edin
**Mayalanma işlemi sıcak ortamda olur bunu sağlayamazsanız 40 derece ısıtılmış fırında hamurunuzu bekletebilirsiniz son çare:)
**Süt ve zeytinyağı hamur işi yaparken en güzel lezzeti verendir
**Hamur unla açılır diye bi kanun yok:) sıvı yağ ile deneyin hatta bu işte acemiyseniz önce merdaneyle yağ ile açmayı deneyin
**Çarşaf büyüklüğünde hamur açmanız gerekmez her şeyi küçük tabak büyüklüğünde açılmış hamurlarla bile yapabilirsiniz
**Her şey zamanla acele etmeyin:) hamurlarınız açarken yırtılsın önemli değil pişen hamurda yırtık belli olmaz:)
**Fırından böreğinizi aldınız ama altı pişmemiş sorun yok:) hemen dilimlere ayırın geniş bir teflon tavaya yerleştirin 2-3 dakika pişirin kısık ateşte.tekrar fırına koyarsanız kuruma yapar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder