8 Aralık 2012 Cumartesi

HAMUR İŞİ ÖNERİLERİ


hamur işi
** Hamur mayalarken mayanız kuru olsun yaş olsun şeker kullanın,şeker mayalanma sürecinde size yardımcı olur

**Mayanızı her zaman sıcak süt ya da su ile buluşturun

**Kabartma tozu ve karbonat kullandığınızda bunları unun üzerine eleyerek ilave edin

**Mayaladığınız hamuru streç folyo ile kapatın folyo hamura değsin,üzerinin kurumasını önler

**Mayasız hamur kullandığınızda içine sirke ilave edin hamur işiniz daha gevrek olur

hamur işi
**Mayalı hamurları küçük bezeler yaparak kullanın,bezelere ayırdığınızda daha çok kabarır

**Cupcake yaparken harcınızın içine su koyarsanız pufidik pufidik olur:)

**Sadece cupcake için değil keklerinizin harcına su koymayı alışkanlık haline getirin 3-4 yermek kaşığı suyu mutlaka ekleyin

**Taze yumurta kullanmaya özen gösterin,kırdığınızda sarısı dağılan yumurta bayattır dikkat edin

**Mayalanma işlemi sıcak ortamda olur bunu sağlayamazsanız 40 derece ısıtılmış fırında hamurunuzu bekletebilirsiniz son çare:)

**Süt ve zeytinyağı hamur işi yaparken en güzel lezzeti verendir

**Hamur unla açılır diye bi kanun yok:) sıvı yağ ile deneyin hatta bu işte acemiyseniz önce merdaneyle yağ ile açmayı deneyin

**Çarşaf büyüklüğünde hamur açmanız gerekmez her şeyi küçük tabak büyüklüğünde açılmış hamurlarla bile yapabilirsiniz

**Her şey zamanla acele etmeyin:) hamurlarınız açarken yırtılsın önemli değil pişen hamurda yırtık belli olmaz:)

**Fırından böreğinizi aldınız ama altı pişmemiş sorun yok:) hemen dilimlere ayırın geniş bir teflon tavaya yerleştirin 2-3 dakika pişirin kısık ateşte.tekrar fırına koyarsanız kuruma yapar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder