MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
200 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı yoğurt
İç harcı için:
5 elma
6 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Margarinle yumurtayı çırpın içine pudra şekerini ve yoğurdu ekleyerek bir süre daha karıştırın,karışımın içine unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.hamurunuzu dinlenmesi için bir köşe alırken iç harcınızı hazırlayın,elmaları soyup rendeleyin,içine şeker ve tarçını ekleyerek pişmeye bırakın en son ocaktan almadan önce bir iki damla limon damlası ekleyinki şekerlenme yapmasın iç harcınız.harcınız biraz soğuduktan sonra dilerseniz tart kalıplarında dilerseniz klasik elmayı kurabiye şekli vererek hamurunuzu kullanabilirsiniz.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servin yapın...AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder