MALZEMELER
3 adet ayva
1 adet nar
9 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
YAPILIŞI
Ayvaları soyup ortadan ikiye böldükten sonra yıkayıp tencereye dizin,her bir ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin,tencerenin kenarından 1-1,5 su bardağı suyu dökün ağzını kapatıp ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin,ayvalar yumuşadığında 1 nar suyuna 2 yemek kaşığı şeker ilave edip biraz karıştırın ve ayvaların üzerine dökün önce kısık ateşte nar suyunu ayvaların çekmesini sağlayın,sonra ocağın ateşini artırıp ayvaların altının çok hafif karamelize olması için kızartın nar suyu iyice çekilsin,en son tatlınızı servis tabağına alıp soğutarak servis yapın...AFİYET OLSUN
:)
YanıtlaSil