20 Kasım 2012 Salı

KARIŞIK PİZZA

MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağı su
yarım yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç malzemesi:
kaşar peynir,zeytin,mısır,mantar,sucuk,salam,yeşil biber,domates
Sosu için:1 domates rendesi 2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı sirke,1 çay kaşığı toz şeker,2 diş sarımsak,karabiber,kekik,2 yemek kaşığı ketçap
YAPILIŞI
Pizzanızı yapmak için önce hamuru mayalayarak işe başlayın,unu,mayayı şekeri ve tuzu bir kaba alıp hepsini karıştırın,sonra içine suyu ilave edip cıvık bir hamur elde edin,elinize yapışcak merak etmeyin un ekleyip elinizi hamurdan kurtarmaya çalışmayın:) gayet cıvık olan hamuru sitreç folyo ile kapattıktan sonra sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın yaklaşık 1-2 saat mayalanması gerekiyor,vaktiniz yoksa 1 saat sonra kullanabilirsiniz.hamur mayalanırken sizde sosu yapıp soğuması için bir köşeye alın.Sos için domates rendesini ve salçayı bir sos tenceresinde bir miktar suyla inceltin sonra sirkeyi şekeri ve baharatları ilave edin,baharatlar sizin zevkinize kalmış ben sos yaparken 1 tatlı kaşığı kekik,1 çay kaşığı karabiber koydum ketçabıda en son ekledim,bir süre pişirip altını kapadım,yaklaşık 5-10 dakika kısık ateşte pişirmek yeterli.hamurunuz hazır hale geldiğinde yağlanmış fırın tepsinin içine hamurunuzdan kopardığınız bir parça hamuru koyup elinizle inceltin,ister küçük pizzalar yapın ister tepsi büyüklüğünde yapın,yaklaşık tepsi büyüklüğünde olcaksa hamuru ikiye ayırmanız yeterli,tepsinin içinde elinizle incelttiğiniz hamurun üzerine önce sosu sürün sonra kaşar rendesi serpin sonra dilediğiniz iç harcını yerleştirin,en son üstünede kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder