6 Kasım 2012 Salı

PÜRELİ KEBAP

MALZEMELER
Püresi için:
5-6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çy kaşığı tuz
yarım su bardağı süt
Soslu eti için:
250 gram dana eti
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,kimyon,kekik
1/4 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
püreli kebap
YAPILIŞI


İşe soslu etinizi yaparak başlayın,önce düdüklü tencereye iri iri doğradığınız eti koyun,bir kasede domates ve biber salçasını biraz su ile eriterek tencereye etin üzerine dökün,zeytinyağını tereyağı(ya da margarini) baharatlarıda ilave ettikten sonra 2 su bardağından biraz fazla su ekleyin ve ağzını kapayıp pişmeye bırakın.kekikten ne kadar fazla koyarsanız o kadar etin ağır kokusu azalmış olur,ben bu yemeğe fazla tuz koymuyorum salçanın tuzu yetiyor,sizde tuzu dikkatli koymaya çalışın.etiniz pişerken patatesleri bir tencerede haşlayın,haşlanan patatesleri ister elinizde ister mutfak robotunda sütle ve tereyağı ile püre haline getirin.etiniz piştikten sonra pürenizin üzerine sosu ile birlikte bir iki kaşık et koyarak yemeğinizi tamamlayın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder