13 Kasım 2012 Salı

ÇİKOLATA GANAJLI PASTA


MALZEMELER
1 adet kakaolu hazır pandispanya
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN
250 ml süt kreması
250 gram damla çikolata
YAPILIŞI
ganajlı pasta


                                        
Önce pastanızın ganajını hazırlayıp soğuması için  buzdolabında 1 saat kadar bekletin,küçük bir tencereye kremayı ve damla çikolatayı koyarak kısık ateşte bütün çikolatalar eriyene kadar çok hafif karıştırın,kremanın kaynamaması lazım buna çok dikkat edin,çünkü krema kaynadığında bütün özelliği gidiyor.kaynama noktasına geldiğinde kremanızı bir kaba boşaltıp soğumasını bekleyin,ganajın kabuk bağlamaması için üzerine streç folyo kapatın streç folyo kremaya değsin yoksa bir işe yaramaz.Vaktiniz varsa oda sıcaklığında soğuması en güzeli,ama vaktiniz yoksa buzdolabında hatta buzlukta yarım saat kadar kaldığında istenilen kıvama ulaşıyor,soğuyan ganajı mikserle çırparak fotoğraftaki kıvama gelmesini sağlayın.bütün malzemeler hazır olduğunda pastanızı yapmaya başlayabilirsiniz.hazır tabanlar paketinden 2 kat olarak çıkıyor,siz bir katını dikkatlice ikiye ayırın ve her katı önce sütle hafifçe ıslatın,pasta tabağınıza alt katı koyun ve üzerine çikolatalı ganajı sürün 3 katıda bu şekilde tamamlayıp en son pastanızın üzerine benim yaptığım gibi krem şantinizi sürerek süsleyebilirsiniz,hatta ara katlara muz,kırmızı meyveler,fıstık,damla çikolata gibi malzemelerde koyabilirsiniz...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder