2 Nisan 2013 Salı

KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER
Yaklaşık 2 yemek tabağı kadar un
2,5 çay kaşığı tuz
2,5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı mahlep
yarım paket yaş maya ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya
2 yumurta
1 su bardağı susam
1 bardağa yakın ılık su(mayayı eritmek için)
250 gram margarin
Yapıştırıcı;
2 yumurta akı
1 çay bardağı su
2 kaşık un
2 kaşık şeker
YAPILIŞI
Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın,bir bardağın içinde ılık su ile mayayı içine yarım tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek karıştırın ve kabarması için 10 dk bekleyin.mayanız kabardığında unun ortasına dökün,margarini toz şekeri tuzu,yumurtayı mahlebi kabınıza ekleyerek yoğurmaya başlayın hamurun toparlanması için un ekleyin gerekirse.Hamur toparlanınca üzerini ıslak bir bezle örterek yarım saat dinlendirin.dinlenen hamurdan kandil simidi büyüklüğünde simitler yaparak önce yapıştırıcıya sonra susama bulayarak yağlanmış tepsiye dizin(yapıştırıcı için bütün yapıştırıcı malzemeleri bir kapta çatalla çırpın ) 180 derece fırında pişirin.AFİYET OLSUN...
simit tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder