5 Nisan 2013 Cuma

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER
500 gram köftelik bulgur
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
2 yumurta
2 çay kaşığı tuz
çok az karabiber ve pul biber
İÇ HARCI İÇİN;
2 adet kuru soğan
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
300 gram kıyma
tuz,karabiber pul biber 
YAPILIŞI
Bulguru ve irmiği geniş bir kapta karıştırarak üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak ağzını kapatın,kapaklı bir kap kullanmıyorsanız streç film kullanabilirsiniz.bulgur suyu çektiğinde kabınızın içine yumurtaları ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın bu arada tuz ve baharat ayarınıda göz kararı yapabilirsiniz.yoğurma işlemini hamur yoğururken nasıl su ve un ekleyerek yapıyorsanız yine aynı şekilde un ve sıcak su ilavesi yaparak yaklaşık 1 saat yoğurmanız gerekiyor.kıvamını almak için elinize bir parça alıp oyulduğunda parçalanıp parçalanmadığına bakın eğer kıvamı yeterliyse köftelerinizi yapmak için içi oyulan hamuru kıymalı harçtan doldurarak su ile elinizi ıslatıp şekil verin(harcı için kavrulan soğanın içine kıymayı baharatları ve cevizi ekleyerek bir süre pişirmeniz yeterli) şeklini yuvarlak,piramit ya da klasik içli köfte gibi yapabilirsiniz(her iki şeklide fotoğrafta görebilirsiniz) oyarken zorlanırsanız yıkanmış bir salatalığı ceviz büyüklüğündeki hamurun içine batırarak döndüre döndüre şekil almasını sağlayın ben denemedim ama içli köfte yapmak isteyip de yapamayanlar için pratik bir yöntem:) köfteleriniz hazır olduğunda kızgın yağda kızartın.AFİYET OLSUN...
içli köfte


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder