8 Nisan 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

MALZEMELER
750 gram bakla
2 adet büyük boy soğan
yarım demet dereotu
1,5 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay  bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Baklayı yıkayıp doğrayın,düdüklü tencereye yemeklik doğranmış soğanı zeytin yağını koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.kavrulan soğanların içine baklayı ve dereotunu ekleyerek şeker tuz ayarını yapın benim yazdığım ölçülere ekleme yapabilirsiniz damak tadınıza göre,yemeğin üzerine göz kararı su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın suyu eklerken fazla olmamasına dikkat edin baklanın üzerini geçmeyecek kadar su yeterli.Yaklaşık yarım saat 45 dakikada pişecektir.AFİYET OLSUN
bakla yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder