MALZEMELER
Yarım paket lazanya
beşamel sos için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
kıymalı harç için;
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
250 gram kıyma
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz ve baharat
YAPILIŞI
Lazanyayı yapmaya önce kıymalı harcı yaparak başlayın,doğranmış soğanları geniş bir tavada çok az yağ ile kavurun kavrulan soğanların içine kıymayı ve baharatları ilave edip bir süre daha pişirin en son salça ve küçük doğranmış domatesi ilave edip kısık ateşte bir süre pişirin ocaktan almadan önce içine 1 su bardağı su ilave edip kaynatın.Kıymalı harç hazır olduğunda beşamel sos için başka bir tavada tereyağı ve zeytinyağı kızdırın içine unu ekleyerek aynı helva yapar gibi unun kokusu gidene kadar kısık ateşte kavurun.Unun kavrulduğunu gördüğünüz an 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave ederek sosunuza kremsi bir kıvam verin.Beşamel sosunuzda hazır olduğunda yağlanmış cam fırın kabının altına bir kat lazanya onun üstüne beşamel sos en üste kıymalı harç olacak şekilde aynı işlemi lazanyanız ve kıymalı harcınız bitene kadar uygulayın.en üst kata sadece beşamel sos sürerek kaşar peynir rendesi serpin ve 200 derece fırında 30 dakik kadar pişirin...AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder