13 Nisan 2013 Cumartesi

VİŞNELİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER
400 gram irmik
100 gram margarin
şerbeti;
2 su bardağı şeker 3 su bardağı su
Vişne sosu için;
1 büyük kase vişne
1 su bardağı vişne suyu
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
Margarini geniş bir tencerede eritin içine irmiği ekleyip irmikler esmerleşene kadar kısık ateşte kavurun rengi kahverengiye döndüğünde soğuk su ve şekeri karıştırıp irmiğin üzerine ekleyin tencerenin kapağını kapayıp şerbetini çekene kadar kısık ateşte pişirin.Helvanız pişerken vişne sosunu yapmaya başlayın çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye alıp suyu ve vişne suyunu nişastayı şekeri ekleyip karıştırarak topaklanmadan muhallebi kıvamı aldırcaksınız vişne suyu yoksa su miktarını 3 e çıkarmanız yeterli aşağı yukarı aynı lezzette oluyor.pişen muhallebiyi soğuması için 30 dakika kadar dolapta bekletin.helva piştiğinde ıslattığınız cam bir kabın altını helvayla kaplayın kabınızın üzerinde yarım santim vişne sosunu alacak yer olsa yeter,sosunuzda soğuduktan sonra onuda cam kabınıza dökün ve 1-2 saat dolapta bekleterek soğuk servis yapın.AFİYET OLSUN
irmik tatlısı

1 yorum:


  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil