7 Mart 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI TART

MALZEMELER
Hamuru için;
2 yumurta
2 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı pudra şekeri
100 gram margarin
Sosu için;
200 ml krema
200 gram damla çikolata
tart tarifi
YAPILIŞI
Hamur için bütün malzemeleri derin bir kapta mikserle çırpın daha sonra mikseri bırakıp hamuru tezgaha koyun ve iyice yoğurun ele yapışmayan bir kıvam aldığında ince ince ister elinizle ister merdane ile açarak yağlanmış ve unlanmış tart kalıplarına yerleştirin,her bir tartın içine 5-10 adet nohut koyun( pişerken ortasının kabarmaması için) 180 derece fırında pişirin.hamurlar pişerken kremayı ve çikolatayı sos kabında krema kaynamadan çikolatayı eritin çikolata tanesi kalmadığında ocaktan almanız yeterli.kremayı soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin.tart hamurları da pişip soğuduğunda  tartları çikolata ile doldurup tekrar 2 saat dinlenmesi için buzdolabına koyun,süslemesi zevkinize kalmış benim yaptığım gibi yapmak isterseniz 1 çay kaşığı kremanızdan ayırın ve bir damla tartın ortasına damlatıp kürdan ile aynı yöne çekerek şekil verin...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder