3 Mart 2013 Pazar

BAZLAMA TARİFİ

MALZEMELER
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
bazlama
YAPILIŞI
Unu geniş bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın,unun üzerine tuzu ve şekeri serpin ortasınada suyu dökün suyun içine kuru mayayı ilave edip,önce suda kuru mayayı biraz eritin daha sonra yavaş yavaş undan suyun içine doğru alarak hamurunuzu yoğurun,bazlamanın daha güzel olması yoğrulmasına bağlı,iyice yoğurulan hafif cıvık hamuru elinizden çıkarmak için son kez hamuru toplarken elinize sıvı yağ sürebilirsiniz.hamuru sıcak bir yerde 1 saat mayalanması için bırakın.mayalandıktan sonra neredeyse iki katı olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alarak unlu tezgahta ister elinizle ister merdane ile yarım santim kalınlığında açın(ben elimle yaptığımda daha çok kabardı merdane mayasını söndürüyor) bazlamaları kısık ateşte teflon tavada ya da sac üzerinde ters düz ederek pişirin...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder