MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağına yakın ince bulgur
1 büyük boy kuru soğan
yarım demet kıyılmış maydanoz
yarım çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı nane
tuz,karabiber,pulbiber
zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
YAPILIŞI
Mercimeği yıkayıp tencereye alın,üzerini geçene kadar su koyun ve pişmeye bırakın.mercimek piştiğinde altını kapatın hala biraz suyunun olması lazım buna dikkat edin,tencerenin içine yıkanmış ince bulguru ekleyip karıştırın kapağını kapayın dinlenmesi için 10 dakika bekleyin,bu arada salçayı biraz yağ ile kavurun en son altını kapamadan nane serpin.geniş bir kapta dinlendirdiğiniz mercimeği salçayı maydanozu ve baharatları buluşturup iyice yoğurun,biraz sıcak olabilir ellerinizi arada su ile ıslatın.hazır olan harcınızı elinizle şekil vererek servis tabağına alın.......AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder