4 Mart 2013 Pazartesi

PORTAKALLI DİLİM REÇEL

MALZEMELER
6 adet portakal
1,5 su bardağı toz şeker
5-10 damla limon suyu
1 su bardağı su
portakal reçeli
YAPILIŞI
Portakalları birazda kabuğunu kazıyarak yıkayın çünkü kabukları ile birlikte yenebilen bir reçel yapacaksınız,ben bıçağın sırtı ile kazıyarak yıkadım sizde bıçak kullanabilirsiniz.portakalları minik dilimler olacak şekilde doğrayın,tencereye koyduğunuz portakalların üzerine şekeri ve suyu ilave edin,kısık ateşte portakalların kabukları yenilebilecek yumuşaklığa geldiğinde üzerine limon suyunu ekleyerek ocağın ateşini yükseltin bu şekilde 2-3 dakika kadar daha pişirip altını kapatın,bu tarife göre en fazla kavanoza koyduğunuzda bir parmak suyu olması gerek,daha fazla suyu varsa yüksek ateşte suyunu çektirin.reçeli kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin soğuyana kadar dokunmayın,5-6 saat sonra artık istediğiniz yerde muhafaza edebilirsiniz...AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Bayılırım bu reçele. Bir de turunç reçeline.
    Ellerinize sağlık.
    http://geldeyeme.blogspot.com/

    YanıtlaSil