25 Şubat 2013 Pazartesi

PORTAKALLI AYVA TATLISI

MALZEMELER
1 adet portakal
3 adet ayva
1 su bardağı kadar toz şeker
2-3 damla limon suyu
1,5 su bardağı su
portakallı ayva tatlısı
YAPILIŞI
Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin ve içini temizleyin bütün ayvaları hazır ettikten sonra yıkayıp tencerenize dizin,her bir ayvanın ortasına 1 yemek kaşığı şeker koyup tencereye suyu ekleyin kalan şekeride bu suyun içine serpin daha sonra portakaldan küçük dilimler alarak ayvaların ortasına koyun,geriye kalan portakalın suyunu sıkıp tencereye döküp kapağını kapatın çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirdiğinizde suyu henüz ağdalaşmamışsa yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin ocaktan almadan önce tatlınızın üzerine 2-3 damla limon suyu sıkıp servis tabağına yerleştirin...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder