4-5yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
dereotu
tuz,zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 büyük boy patates
suPatatesi rendeleyip tencerenize koyun üzerine tencerenin yarısına kadar su ilave edin(ben orta boy tencere kullandım) patatesler piştiğinde içine yoğurtlu karışımı dökeceksiniz.karışım için bir kasede yoğurdu yumurtayı sarımsak rendesini unu ve varsa biraz yoğurdun suyunu yoksa biraz su ekleyerek bütün malzemeleri karıştırın.çorbanın kesilmemesi için tencereden biraz su alarak karışımın içine ilave edin daha sonra çırpma teli ile yavaş yavaş tencereye boşaltın,isteğinize göre yakşalık yarım demet dereotunu doğrayıp çorbanıza ekleyin,bir taşım kaynayan çorbanıza 3yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve tuz ilave edin bir süre daha kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz...AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık güzel annem...
ellerine salık çok güzel olmuşşş
YanıtlaSil