19 Ocak 2013 Cumartesi

Üzümlü İrmik Helvası

MALZEMELER
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım paket margarin(125 gram)
şerbeti için;1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
üzeri için kaymak ya da kremşanti
YAPILIŞI
helva tarifi
Margarini geniş bir tencerede eritin ve içine irmiği dökün,irmik kahverengi olana kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulan irmiğin içine üzümü ekleyin,başka bir kapta şekerle suyu karıştırıp kavrulan irmiğin içine dökün,tencerenin kapağını kapattıktan sonra suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.helvanız soğuduğunda üzerine kaymak koyarak servis yapın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder