25 Şubat 2013 Pazartesi

BEYTİ SARMA

MALZEMELER
2 adet yufka ekmek
2 sivri biber
4 kaşık yoğurt
Sosu için:2 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
karabiber kekik
su,3yemek kaşığı tereyağ
Kebap için:250 gram dana kıyma
1 soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
1 çay kaşığı biber salçası
tuz,kimyon,pulbiber
yarım çay bardağı galeta unu
kebap tarifi
YAPILIŞI
Beytinizi yapmaya başlarken önce pulbiberi bir kasede su ile ıslayın,siz harcın içini hazırlarken o beklesin:) geniş bir kapta kıymayı soganı ve sarımsak rendesini galeta ununu baharatları iyice yoğurun en son pulbiberi koyup yaklaşık 2-3 dakika kadar daha yoğurun,harcınızı yağladığınız firin tepsisine uzun silindirler yaparak dizin 180 derece fırında pişmeye bırakın.etinizin pişmesini beklerken sosu hazırlayabilirsiniz.sos tenceresine tereyağını koyup eritin eriyen yağın içine domates ve biber salçasını ekleyin,salçayı çok kısık ateşte iyice pişirinki ekşimsi tadı kaybolsun daha sonra sosun içine yaklaşık 1 su bardağı kadar su ekleyerek pişirmeye devam edin en son baharatları ekleyip sosu ocaktan alın.pişmiş olan kebabı lavaşa yani yufka ekmeğin içine koyarak sarın,2 parmak kalınlığında keserek servis tabağına dizin.en son üzerine sosunu dökerek yoğurt ve sivri biberle servis yapın...AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder